provträning till våra tävlingslag.

För att komma med i ett tävlingslag behöver du göra en provträning hos oss. Under provträningen bedömer vi dina kunskaper inom de olika momenten i cheerleadingen:  hopp, gymnastik och byggteknik. Vi tittar även på saker som förmåga att ta in koreografi, kroppskontroll, styrka och din träningsmognad i form av närvaro, attityd, engagemang och motivation. De aktiva som uppfyller våra krav och har haft bra närvaro tidigare säsong prioriteras. 

För att kunna söka till något av våra juniorlag måste du vara född 2009 eller tidigare, Silver född 2005 eller tidigare och för Green är det ingen åldersgräns. Är du yngre eller väljer att inte söka till något av lagen så kommer du att bli placerad i vårt fortsättningslag Pink.

Följande tider gäller

 • Måndagen den 27 maj i Ekillahallen

  • Junior Level 1 och Green, tävlingsförberedande kl 17-18:30

  • Junior Level 2 18:30-20:00

 • Onsdagen den 29 maj i Norrbackahallen

  • Junior Level 3 18:00-19:30,

  • Silver Groupstunt 19:30-21:00

Anmälan gör du här och ska göras senast den 26 maj! Och du går på den provträningen till det lag du har i förstahandsvalet.

Riktlinjer och krav för våra tävlingslag.

Vi ställer följande krav på våra aktiva som är med i våra tävlingslag.

 • Det viktigaste är att du har vilja, engagemang, bra attityd och hög närvaro!

 • Tidigare erfarenhet av cheerleading och/eller gymnastik. För våra level 2+ lag är det meriterande med tidigare erfarenhet av cheerleading på tävlingsnivå. Silver ska du har minst erfarenhet av level 2/3.

 • Närvara på minst 80% av träningarna (3 träningar i veckan + extra träningar). Aktiva som inte uppfyller närvarokravet är inte garanterade att få delta på tävling. Bra att veta är att vi i regel har träningar under höst- och sportlov och räknar med att alla våra aktiva är där.

 • En bra grundfysik – god kondition och styrka.

Angående Limes inbjudan till The Summit i Usa 2020!

Styrelsen tillsammans med föräldrarna i nuvarande Lime utreder just nu möjligheterna att åka till USA och tävla nästa år. Då det inte är klart ännu kan vi inte säga något hur detta kommer att påverka  laguppställningar ännu. Därför ber vi er att söka till den levels som du vill vara med i oavsett om Lime ska åka till USA eller inte.

Har du frågor så ta kontakt med Helena Gålnander, sportchef@sigtunalegends.se

Ett ord till dig som är förälder

Eftersom du känner ditt barn bäst är det viktigt att ni tillsammans funderar på om det är dags att söka till ett tävlingslag eller om det bättre passar er familj att ditt barn tränar på motionsnivå ett tag till. Ni behöver vara medvetna om det kommer en del press med att söka till ett tävlingslag och du som förälder har det yttersta ansvaret att inte sätta ditt barn i en situation det inte orkar med. Det finns en möjlighet att vi kommer välja att inte ta in ditt barn i tävlingsverksamheten just nu. Medlemmarna i lagen kommer också att bli bedömda på tävling tillsammans med sitt lag och laget kommer att rankas på tävlingen mot andra lag, något som kan vara tufft även för äldre utövare.

För oss är det absolut viktigaste att alla barn som tränar hos oss tycker att det är kul med cheerleading och vi vill behålla alla våra härliga barn i föreningen och ge dem allihop bästa möjliga förutsättningar. 


Våra tävlingslag 2019/2020