Provträning till träningslag.

Uttagning till våra tävlingslag genomförs under vårterminen till hösten 2018. För att komma med i ett tävlingslag så behöver du göra en provträning hos oss. Under provträningen bedömer vi dina kunskaper inom cheerleading och gymnastik och även din träningsmognad i form av närvaro, attityd, engagemang och motivation. Är du inte medlem i vår förening får du gärna ta med dig en referens från din nuvarande tränare. Vid urval så prioriterar vi våra egna medlemmar före externa sökande. Är du intresserad att vara med i något av våra tävlingslag kan du göra en intresseanmälan här.

Vi ställer följande krav på våra aktiva som är med i ett av våra tävlingslag. 

  • Tidigare erfarenhet av cheerleading och/eller gymnastik
  • Grundgymnastik (kullerbytta fram/bak, hjulning, rondat), Mjukis fram och/eller bak. Mer avancerad gymnastik med en eller ingen pass är meriterande men inget krav.
  • Ha 75% närvaro på träningarna ( 2 el 3 träningar i veckan + extra träningar) 
  • Vilja, engagemang, bra attityd och närvaro!

Även av dig som förälder så krävs ett stort engagemang och du behöver ställa upp på följande punkter

  • Hjälpa ditt barn ha minst 75% närvaro (2 el 3 träningar i veckan beroende på lag)
  • Inte boka in resor eller annat veckan innan tävling samt meddela ev längre resor långt i förväg
  • För att kunna starta våra tävlingslag krävs minst en lagledare som hjälper till att organisera med tex. försäljningar och resor inför tävlingar och som kan vara med på träningar. 
  • Inget krav men vi ser gärna att du som förälder engagerar dig i föreningen och styrelsearbetet. 

Vid frågor maila sportchef@sigtunalegends.se

Ett ord till dig som är förälder

Eftersom du känner ditt barn bäst är det viktigt att ni tillsammans funderar på om det är dags att söka till ett tävlingslag eller om det bättre passar er familj att ditt barn tränar på motionsnivå ett tag till. Ni behöver vara medvetna om det kommer en del press med att söka till ett tävlingslag och du som förälder har det yttersta ansvaret att inte sätta ditt barn i en situation det inte orkar med. Det finns en möjlighet att vi kommer välja att inte ta in ditt barn i tävlingsverksamheten just nu. Medlemmarna i lagen kommer också att bli bedömda på tävling tillsammans med sitt lag och laget kommer att rankas på tävlingen mot andra lag, något som kan vara tufft även för äldre utövare.

För oss är det absolut viktigaste att alla barn som tränar hos oss tycker att det är kul med cheerleading och vi vill behålla alla våra härliga barn i föreningen och ge dem allihop bästa möjliga förutsättningar. 


Våra tävlingslag 2017/2018