Styrelse

Kontakta styrelsen: styrelse@sigtunalegends.se

Ordförande: Ylva Forsell, ordforande@sigtungalegends.se
Vice ordförande: Helena Gålnander
Kassör: Daniel Lord, kassor@sigtunalegends.se
Sekreterare: Petra Valente info@sigtunalegends.se
Ledamöter: Sofia Lord
Suppleanter: Mimmi Schönberg, Tove Hermansson, Johanna Brändström, Maria Sandberg

Sportchef

Helena Gålnander, sportchef@sigtunalegends.se

Valberedning

Ordförande: Christina Thingwall
Ledamot: Vakant
Kontakta valberedningen: valberedning@sigtunalegends.se


Historik

Cheerleading har funnits länge i Märsta och har varit en del av kulturen kring det amerikanska fotbollslaget Arlanda Jets. 2011 tävlade Arlanda Jets Cheerleaders för första gången på en svensk mästerskapstävling i cheerleading och efter det växte sig sektionen större och större, både i antal medlemmar och antal grupper.

Våren 2013 hade vi 5 grupper i sektionen, från absolut grundnivå till elitsatsning. På DM i Uppsala ställde vi för första gången upp med flera starter, och var representerade i klasserna Cheer Miniminior, Cheer Nybörjare Junior och Cheer Fortsättning Senior.

Beslutet togs då att bilda en egen förening med en fristående organisation. Från och med augusti 2013 tränar och tävlar vi under namnet Sigtuna Legends. Samarbetet med Jets kvarstår och vi syns fortfarande på deras matcher under sommarhalvåret.

Även 2014 gick DM i Uppsala och vi ställde upp med 2 tävlande starter. Dessutom visade miniminiorerna Pink upp sitt program under glada tillrop från hela publiken. Tävlingen var mycket lyckad för föreningen och vi kom hem med vår första guldmedalj i klassen Cheer Level 1 Senior och en kvalplats till RM.

På RM i Nyköping gjorde Blue ett prickfritt framträdande och placerade sig på en tredjeplats i Cheer Level 1 Senior som var en tuff klass med hård konkurrens.

Våren 2014 ökade också intresset för vår barn- och ungdomsverksamhet och plötsligt var det fullt i alla grupper och även kölistan på god väg att fyllas inför hösten. En översyn av verksamheten resulterade i starten av två nya grupper till hösten: Yellow för microminiorer och Teal, en träningsgrupp för juniorer.

På tävlingssidan beslutades om ett nytt lag – Red – som på sin första mästerskapstävling (DM 2015) tog hem ett silver i klassen Cheer Level 1 Minior.

Inför 2016 startades äntligen vuxengruppen Grey, till glädje för många pensionerade cheerleaders.