Föreningskläder

Vi samarbetar med Stadium Team Sales för våra föreningskläder. De kan erbjuda ett stort sortiment med olika typer av träningskläder och supportertröjor. Vi hoppas att du kan hitta något du tycker om. Du hittar våra kläder här.

Information

  • Alla tryck är i silverglittrigt tryck även om det inte ser ut så på hemsidan.

  • Du måste registrera dig för att kunna beställa och du väljer Stadium Barkarby som butik och Sigtuna Legends Cheerleading.

  • Tyvärr kan Stadium inte dagsläget leverera hem till dig utan du måste hämta dom på Stadium i Barkarby. Men under säsongen kommer de att kunna erbjuda hemleverans.

Vilka namn får användas?

  • Tilltalsnamn (ej smeknamn), lagnamn, initialer, ”Cheer-mom”, ”Cheer-dad”, ”Supporter” är okej.

  • Huvudtränare får skriva ”Coach” på sina kläder om man vill.

Lite ändringar som inte syns på hemsidan

  • Supporter t-shirt  - Logga på framsidan och på ryggen står det ”LEGENDS FAN”  Artikeln heter ”Fashion T” och när ni klickar in på den ser ni att det står ”SUPPORTER” Denna text är alltså ändrad.

  • Gympapåse – bilden på hemsidan visar inget tryck, denna kommer ha vår logga tryckt på sig.

  • Mjukisbyxor/Överdragsbyxor – Loggan kommer att sitta på vaden, som tidigare byxor har haft. Bilden visar tryck på låret, något som alltså är ändrat.


Utrustning

Skor

När du tränar med oss ska du alltid använda gymnastikskor. För våra tävlingslag är det obligatoriskt med helvita skor som följer Svenska Cheerleadingförbundets tävlingsbestämmelser.

Det finns en uppsjö av olika skomodeller som är speciellt anpassade för cheerleading. De flesta av våra aktiva har skor av modellerna Kaepa Starlyte, Nfinity Venegance eller Nfinity Evolution.

Shorts

Vi rekommenderar shorts av kompressionsmodell, gärna svarta då vi använder det till uppvisningar och tävlingar. Nike Pro 3'' är en favorit hos många cheerleaders och finns i massor med färger och mönster. Dessa brukar man kunna hitta på Stadium eller liknande butiker.

Överdel

Använd en överdel (t ex T-shirt eller linne) som sitter förhållandevis tight för att minska skaderisken.
För de som behöver vill vi att ni använder en riktig sport-BH. För tävlingslagen gäller svart sport-BH under tävlingsdräkten.

Hår

Långt hår ska hållas uppsatt och borta från ansiktet på träningen. Dock får inga hårnålar användas. Alla som tränar hos oss får en rosett att använda på uppvisning och tävling.

Smycken och naglar

Under träningen får inga smycken eller armband bäras på grund av skaderisken. Detta inkluderar även åkband från t.ex. Grönan. Långa naglar är förbjudet oavsett vilken nivå du tränar på då det är väldigt lätt att skada varandra.

Inköpsställen

Excel Cheer - Säljer skor av märket Nfinity. De finns i England så man behöver inte betala tull.
Cheersweden - Svensk sida som säljer skor och kläder.
Cheerlife – Svensk sida som säljer bland annat kläder, väskor och poms.
Cheer and Pom – Säljer skor, massor med modeller men företaget är baserat i USA så det tillkommer tull.
Nfinity - Säljer skor och kläder. Skickar internationellt från USA.